Home

Welkom bij Waisvisz Wijnen

Let op: Waisvisz Wijnen brengt 7,50 euro bezorgkosten in rekening voor alle bestellingen onder de 125 euro!

Nieuwe wijnhuis dit voorjaar:

Viña Santurnia d.o.c. Rioja

Dit voor jaar hebben wij twee Rioja’s (wit en rood) toegevoegd van Ramón de Ayala. De familie van Ayala begon hun wijntraditie in de 18e eeuw, toen Cornelio de Ayala en Manuela Ruiz de Corcuera zich in Briñas vestigden.

Overgrootvader Tomas de Ayala (1853), de kleinzoon van Cornelio, verwierf een groot huis gebouwd in hardstenen steen met een binnenplaats, een schuur en een wijnmakerij uitgerust met een pers en houten vaten waar hij het wijnbereidingsproces begon met de druiven van zijn wijngaarden .

In 1970 besloot Tomás kleinzoon, Ramón de Ayala, samen met zijn vrouw Flora Orive (ook opgegroeid in een gezin in de wijnbouw), het stenen huis om te bouwen tot een rustiek en leuk restaurant waar ze hun wijn begonnen te verkopen, die werd bewaard in de grotten (in steen gehouwen kelders ter ere van het eeuwfeest) die zich direct onder het restaurant Bodegón Ayala bevinden.

Op dat moment verkocht de familie haar wijnen onder het merk Viña Santurnia, als een van de eerste wijnmakers die de oorsprongsbenaming Rioja verkreeg.

In 1985 werd de structuur van de oude wijnmakerij uitgebreid met betonnen afzettingen en vaten, uitgehouwen in de natuursteen van de regio, tot een capaciteit van 50.000 liter. De nieuwe wijnmakerij werd uitgerust met 440 vierkante meter ondergrondse faciliteiten waar het wijnbereidingsproces plaatsvindt met behulp van roestvrijstalen afzettingen.

De wijnrijping vindt plaats in 500 eikenhouten vaten, evenals in een breed flessenrek met een capaciteit van ruim 150.000 flessen.

 

 

ROSE

Afgelopen jaren ontbrak de belangrijkste rosé regio: de Provence. Dit jaar maken wij dat goed door twee nieuwe rosé’s te introduceren. Allereerst Domaine la Magdeleine. Een heerlijk fruitige rosé uit Vidauban, het hart van de Var. En een iets krachtigere en frissere rosé van Château la Martinette, cuvée Rollier. Een echte Côtes de Provence. Twee rosé’s die zeer zeker de moeite waard zijn. De volledige omschrijvingen vind u in onze winkel onder het kopje rose.

 

 

Jean-Maurice Raffault a.c. Chinon Domaine Raffault is een van de oudste wijndomeinen in  Chinon. Al in 1693 plantte Mathurin Bottreau, een voorvader van de huidige eigenaar,  het eerste perceel wijnstokken op het huidige wijndomein Raffault. Nu wordt het wijnhuis gerund door de veertien generatie! Jean-Maurice Raffault, vader van Rodolphe de huidige manager en wijnmaker, is een van de grote persoonlijkheden  van Chinon. Hij nam in 1973 het familiedomein over en bracht een revolutie teweeg in de lokale wijnbouw. Ten eerste verliet hij de polycultuur ten gunste van de teelt van alleen wijndruiven. Beginnend met alleen de 4,5 hectare die hij van zijn vader, Maurice, had geërfd. Vervolgens kocht en beplantte Jean-Maurice enkele van de mooiste bekende sites van Chinon, waardoor het domein werd uitgebreid tot 50 hectare. Maar het belangrijkste verandering was dat hij elk perceel afzonderlijk begon te vinificeren om de typiciteit van elk terroir te garanderen. Om dit initiatief te versterken en het unieke karakter van elke wijn te benadrukken als gevolg van het bodemtype en het microklimaat van zijn oorsprong, begon Jean-Maurice de naam van de afzonderlijke locaties voor de respectieve wijnen te gebruiken. Niemand had dit eerder gedaan in Chinon! De praktijk van het benoemen van Chinon met sitenamen is nu gemeengoed in de appellation. Rodolphe Raffault volgde in 1997 zijn vader op (Jean-Maurice overleed in 2009) als wijnmaker en manager, na het afronden van zijn studie aan de Dijon University School of oenology. Hij begon de eerste experimenten met de organische methode in 2009. Nu zijn bijna alle geproduceerde wijnen biologisch gecertificeerd. Wij hebben de Chenin Blanc, Rosé en 3 rode wijnen opgenomen in assortiment, Les Galuches, Clos d’Isoré en Le Puy. Alle wijnen worden gemaakt van kleine opbrengsten per hectare en worden voor de ontwikkeling opgeslagen in grotten van kalksteen. Hierin is de temperatuur constant 12 graden en de vochtigheid 85%. Kortom ideale omstandigheden hetgeen u terug vindt in deze bijzondere wijnen. Vijf topwijnen die u geproefd moet hebben!!  

 

 

Nieuwe Wijnen dit najaar zijn onder andere: Opstal Estate Dit najaar zijn wijn opzoek gegaan naar nieuwe wijn landen. Eén van de landen die prioriteit had was Zuid-Afrika. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat onze zoektocht niet zonder resultaat is gebleven. Wij presenteren dan ook met gepaste trots: Opstal Estate. Opstal Estate is een door een familie gerund landgoed van de 7e generatie, gelegen aan de voet van de Slanghoek bergen in het hart van de adembenemend Slanghoek Vallei aan de Breedekloof wijnroute. De vallei maakt deel uit van de Breede River Vallei met Worcester als de dichtstbijzijnde grote stad. De rijke geschiedenis van Landgoed Opstal gaat terug tot 1847 toen J.C. Rossouw de boerderij ‘De Opstal’ verwierf. Iets meer dan een eeuw later, in 1950, besloot de 4e generatie Carl Everson om zijn eigen wijn te blijven maken in plaats van zich aan te sluiten bij de plaatselijke coöperatieve wijnmakerij zoals vele andere producenten deden. Tegenwoordig heeft het landgoed Opstal een breed assortiment aan kwaliteitswijnen onder drie verschillende labels: de leuke en gemakkelijk te drinken Sixpence Range, de klassieke en voedselvriendelijke Estate Range en de premium Heritage Range Carl Everson met de chenin blanc  als het neusje van de zalm. Alle zes de wijnen zijn opgenomen in ons assortiment.   Domaine Constant-Duquesnoy In 2004 verkoopt domein Les Ausselles hun percelen met appellation Vinsobres aan Gérard Constant en zijn vrouw Denise Duquesnoy. Na jarenlang gepassioneerd te zijn door wijnbouw en de nodige kennis te hebben vergaard, komt in dat jaar de droom van Gérard tot werkelijkheid en start de exploitatie van 12 hectaren onder hun naam. Voordien waren de wijngaarden van Les Ausselles door Robert Parker uitgeroepen tot de drie beste van de appellations van de regio. Ook na de overname worden de wijnen van Constant-Duquesnoy jaarlijks bekroond door Robert Parker met scores van 90 en meer. Alle vijf de wijnen die wij geselecteerd hebben kenmerken zich door elegantie, balans, volle body, lange afdronk. Uiteraard neemt de complexiteit toe naar mate richting de top van het    assortiment gaat. Côtes du Rhône – Les Hauts du Village Cairanne Cairanne Quintessence Vinsobres Les Bécasses Vinsobres Confidence

 

Portugal Nieuw in onze webwinkel: Churchill’s Estates Grande Reserva en Churchill’s Estates Quinta da Gricha. Twee absolute toppers uit de Dourovallei! Duitsland Al jaren voert Waisvisz Wijnen met veel succes de wijnen van Weingut Gerold Spies. Deze zomer introduceren wij een geweldige rosé van dit wijnhuis. Deze rosé is eigenlijk een blanc de Noirs omdat de schillen niet mee gisten. De kleur is puur afkomstig van de persing van de druiven, Früh- en Spätburgunder. Een rosé die u niet mag missen! Frankrijk Ook Les Vignes de l’Arque hebben wij reeds enige jaren in het assortiment. Dit jaar voegen wij er weer een pareltje aan toe: Cuvée Amélie – een heerlijke houtgerijpte blend van Chardonnay, Viognier en Sauvignon Blanc. Zeer mooie, complexe wijn uit Zuid-Frankrijk. Recente Beoordelingen  Gerold Spies – Altijd fijn als je wijnen gewaardeerd en bekroond worden! Zowel de Weissburgunder als de Riesling van Gerold Spies uit ons assortiment ontvingen o.a. de Gold Medal at AWC  Vienna. De Grauburgunder kwam 0,1 punt te kort en ontving derhalve de Silver Medal. Jean Laurent Blanc de Blancs Champagne – Silver Medal Chardonnay du Monde 2020! Mei 2019 Perswijn Churchill’s 10 Years Old Tawny – 16,5 punt  Als beste getest! Subtiel, kersen, noten, complex Fijn gerijpt, zacht, mooie zuren, fijnzoet Churchill’s 20 Years Old Tawny – 16,5 punt Koffie, tabak, leer, gedroogde pruimen Intens, balans, fijne zuren, stoer Churchill’s Reserve Tawny – 15 punten Karamel en noten, kersen, tabak Stevig en opwekkend, krachtig, alcohol Port & Wine Company Tawny – 15 punten Kruidig, fijn fruit, kersen, noten Fruitig, niet te zoet, fijne zuren, bitters November 2017 Perswijn Meio Queijo 2014 – 15 punten Zwoel en intens, chocola en confiture Machtig en rond, zwoel en rijp, zachte tannine. Churchill’s Estates 2013  – 16 punten Krachtig, hout en vanille, balsamico Sappig, stoer, mooie zuren en tannine. Churchill’s Estates 2012 Touriga National – 15,5 punten Warm, peperig, kaneel, confiture Verleidelijk en gepolijst, lichte tannine, volle body, zoetje. Bestellingen U kunt uw bestellingen doorgeven aan Waisvisz Wijnen per e-mail, info@waisvisz-wijnen.nl, of telefoon 06-51235300. Kijk voor het gehele assortiment onder het kopje winkel, uiteraard kunt u daar ook rechtstreeks uw bestelling plaatsen. Bezorging Alle bestellingen boven € 125,00 worden gratis, binnen 5 werkdagen, bij u thuis afgeleverd. Voor bestellingen onder dit bedrag wordt in Nederland € 7,50 bezorgkosten in rekening gebracht. Wij zijn gestopt met leveringen in België. Excuses voor het eventuele ongemak. Foto WSET Diploma Course Graduation: Diplomaoverhandiging door Jancis Robinson in de Guildhall te Londen Met vriendelijke groeten, Tjaarda Waisvisz WSET AIWS